Over

Deze website is gericht op het ultralight vliegen in België, Nederland en Luxemburg.

Over mijzelf

Zelf vlieg ik al vanaf 1989, ik ben begonnen als delta- of hanggliderpiloot en doe dit nog steeds.

Als zodanig heb ik veel vliegervaring opgedaan in bergstreken in Frankrijk, Beieren, Oostenrijk, Engeland e.d., evenals aan de lier, waarbij de piloot aan een lange kabel tot op grote hoogte opgetrokken wordt en zich daarna loskoppelt om de thermiek op te zoeken en dan zo lang mogelijk in de lucht te blijven.

En als er even gelegenheid en de geschikte windrichting is vlieg ik boven de duinen van Zoutelande op de hellingstijgwind, wat urenlang vlieggenot oplevert.

In 1995 ben ik gestart met trikevliegen omdat je dan toch sneller startklaar staat en meer vlieguren kunt maken.

De DPM of trike heeft de afgelopen 20 jaar een heel snelle ontwikkeling doorgemaakt van een krakkemikkig houtje-touwtje apparaat met een grasmachinemotortje tot het volwaardig, betrouwbaar, bedrijfszeker toestel wat het vandaag de dag is.

Is trike vliegen gevaarlijk?

Het is ongetwijfeld de veiligste vorm van verplaatsing voor de korte tot middellange afstand! Het verkeer op de wegen daar beneden is vele malen riskanter en gevaarlijker.

Als je van bovenaf ziet hoeveel auto’s, vrachtwagens en motoren over die smalle linten onder je een weg zoeken, verwonder je je dat dit allemaal redelijk goed afloopt en bijna iedereen op zijn plaats van bestemming aankomt (een enkele keer niet helaas….). Hoog in de lucht in die immense ruimte kom je nooit iemand tegen waarvoor je plots moet uitwijken of afremmen.

De bedrijfszekerheid van de hedendaagse trikemotoren is buitengewoon. Ze zijn voorzien van dubbele ontsteking en carburateurs, waardoor motorpech practisch uitgesloten is. Zelfs als dit al zou voorkomen, dan kun je in zweefvlucht zonder problemen perfect landen.

De piloot is hier tijdens zijn opleiding grondig in getraind.

Ben je geïnteresseerd om eens iets anders te beleven en een onvergetelijke ervaring op te doen?

Boek dan een trikevlucht en bepaal zelf je route.

Jij mag aangeven wat de bestemming is van jouw trip en over welke locaties je graag wil vliegen!

Ook is het origineel om een trikevlucht cadeau te geven voor een verjaardag, jubileum of bedrijfsuitje!

Uiteraard is de vlucht helemaal afhankelijk van de weersomstandigheden. Dus dit bepaalt of de vlucht al dan niet op een afgesproken datum kan doorgaan. Maar in de regel is dat geen probleem en zonodig wordt een alternatieve datum geregeld.

Contact

Voor afspraken kun je contact opnemen met:

Mobiel: +31 6 214 23 843

Vast: +31 115 620566

Email: e.belaert@outlook.com