Vliegen boven Zeeland

Beste vliegfans,

 

Gisteren dinsdag 20 september een prachtige avondvlucht gemaakt de Westerschelde over tot aan het Veersche Meer en de Zeelandbrug. Ben direct beginnen klimmen om zo veel mogelijk hoogte te maken alvorens over te steken. Het was rustig in de atmosfeer dus ik hoefde niet al te hard te werken om op koers te blijven. Boven wijk Othene bereikte ik een (noodzakelijke) hoogte van zo’n 3000 voet, oftewel 1000 meter. Dit is een veilige hoogte om bij motoruitval (theoretische mogelijkheid, maar is nog nooit voorgekomen) zwevend één van beide oevers te kunnen bereiken en vervolgens veilig te landen. Er stond een lichte noordenwind en boven Goes kwam mij een luchtballon tegemoet gevaren (ballonnen varen namelijk), die aanmerkelijk hoger zat dan ikzelf, zo’n 4000 voet (1300 meter). Ik besloot om verder door te stijgen tot dezelfde hoogte en wat met de passagiers te communiceren, die dit, schat ik zo in, wel een verrassend schouwspel zullen hebben gevonden. Heb wat rondjes om, over en onder de ballon heen gemaakt en dit (zoals de hele vlucht trouwens) op GoPro vastgelegd. Dit was best een vermakelijk spelletje. Na wat boven het Veersche Meer te hebben rondgehangen maakte ik rechtsomkeert om de terugweg te ondernemen, waarbij ik de luchtballon nog een keer inhaalde en een afscheidsgroet kon toezwaaien. Binnen drieënhalve minuut had ik de Westerschelde, nu met rugwind, weer overgestoken en heb mijn hoogte van 1300 meter nog even vastgehouden alvorens rustig te zakken ter voorbereiding op de landing. Met deze vlucht heb ik overigens mijn hoogterecord gevestigd, dus dat verdient een speciale vermelding in mijn logboek!

 

Deze hele week en waarschijnlijk ook volgende week uitstekend vliegweer, dus wie wil profiteren……….

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *