Weer een mooie vlucht

Hallo allen,

 

We zijn dit seizoen weer van start!! Gisteren, zaterdag, een echte mooi weervlucht gemaakt langs de kustlijn richting Breskens, Groede.

Ik ben direct langs de Schelde-oever gaan vliegen, omdat er toch wel wat turbulentie door de snelle opwarming begon te ontstaan. Langs het water en op wat grotere hoogte heb je hier geen last meer van. Wel was er een behoorlijk heiïge atmosfeer, maar boven 2500 voet (rond 800 mtr.) werd het glashelder en kon je goed zien dat er een dikke nevelachtige deken op de aarde lag.

Ik ben op die hoogte dan ook naar het startterrein teruggevlogen, alhoewel het wel wat frisser was op dat niveau…

Vooral plan Waterdunen springt er nu uit in het landschap, mooi aangelegd met schitterende waterpartijen, die een prachtige broedgelegenheid bieden voor diverse vogelsoorten. De boeren waren er minder blij mee, maar het is een aanwinst qua natuur, voor zover je van natuur kunt spreken. Het is uiteindelijk allemaal achter de tekentafel en de pc, dus door menselijk initatief ontstaan. In ieder geval een welkome afwisseling in het strakke Mondriaan-achtige blokjespatroon van Zeeuws-Vlaanderen, waar de boeren elke vierkante meter bewerkt hebben.

 

Vandaag, zondag, belooft sowieso weer een puike vliegdag te worden, dus ik maak me op voor een mooie rustige namiddagvlucht!

Verslag hiervan volgt…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *